KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Voodoolkree JoJorisar
Country: Ecuador
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 19 November 2014
Pages: 348
PDF File Size: 15.20 Mb
ePub File Size: 10.42 Mb
ISBN: 615-3-80501-997-5
Downloads: 9576
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arashisho

Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini.

Movtex Rat Ruza

Koristi se kao Oleo ultravet. Koristi se kao Galmin. Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju.

Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Na dno rupe se stavlja gr.

  CIMAROSA MAGNIFICAT PDF

Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo. Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima.

Окулирање — Википедија, слободна енциклопедија

Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije.

Vreme izvodenja zimskog tretiranja. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Koristi se kao Galpar.

Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m.

Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa.

Kao i razvodjenje mladara. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

  DUTCH STONEWALL AAGAARD PDF

NAJLJEPŠE RUŽE | Uvideoplay

Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra.

Sredstva za zimsko tretiranje. Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne kalemljejje slika A2.

Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Orezivanje malina i kupina. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Smatralo se da su to sinonimi iste sorte.