KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Mezijar Arakasa
Country: Botswana
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 17 May 2017
Pages: 419
PDF File Size: 13.84 Mb
ePub File Size: 13.66 Mb
ISBN: 284-1-57091-428-2
Downloads: 74678
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tygom

Na dno rupe se stavlja gr. Sadnju treba da obavljaju dva radnika.

Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju.

Okuliranje

Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Sve ostalo se radi kao u varijnti A.

  DOKA FRAMAX PDF

Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Orezivanje malina i kupina. Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra.

Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m.

Окулирање — Википедија, слободна енциклопедија

Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Sredstva za zimsko tretiranje.

Rjza na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.

Vreme izvodenja zimskog tretiranja. Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Letnja rezidba je dopuna zimskoj.

Kao i razvodjenje mladara. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode.

  DEF STAN 08-123 PDF

Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo kaleemljenje visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku. Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Koristi se kao Oleo ultravet.

Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2.

Koristi se kao Galmin. Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem.

Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima.