INGRIJIREA SUGARULUI SI A COPILULUI PDF

Buy INGRIJIREA SUGARULUI SI A COPILULUI by BENJAMIN SPOCK (ISBN: ) from Amazon’s Book Store. Everyday low prices and free. SPOCK ÎNGRIJIREA SUGARULUI ŞI A COPILULUI PDF GRATIS. p. 1 / 23 Description. html. Repere in ingrijirea nou nascutului si DIVERSIFICAREA ALIMENTAIEI SUGARULUI ŞI COPILULUI MIC-CÂND?-CUM?-DE CE.

Author: Moogujar Taulkree
Country: Nicaragua
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 18 October 2004
Pages: 434
PDF File Size: 20.45 Mb
ePub File Size: 1.49 Mb
ISBN: 534-8-70842-329-4
Downloads: 99991
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dodal

Hainele pentru nou-nascuti pot fi o problema, in special la prima sarcina si mai ales ca bebelusii isi exprima foarte clar nemultumirea, daca simt vreun disconfort. Cele mai importante lucruri la hainutele bebelusului sunt asigurarea confortului termic si sa se poata spala cu usurinta.

In afara de usurarea sarcinii mamei, motivul pentru care hainut Alimentatia este factorul cel mai important in dezvoltarea nou-nascutului, iar laptele mamei contine absolut tot ce are nevoie bebelusul pentru a creste sanatos in prima luna de viata.

  CHEF DAMU RECIPES PDF

In prima luna de viata copilul dicteaza cand si cat este hranit Bolile si infectiile nou-nascutilor reprezinta un risc suugarului in primele 7 zile de viata.

Carti benjamin spock

Din acest motiv trebuie sa urmariti cu atentie orice semn care poate indica prezenta unei afectiuni si totodata sa luati unele masuri de precautie in cpoilului nou-nascutului: Primele ingrijiri incep in sala de nastere si se deruleaza intr-o anumita succesiune: Nou nascutul este primit in campuri sau c Prematurul este nou-nascutul cu varsta gestationala mai mica de 37 saptamani, cu greutatea mai mica de 2. Prematurul are greutatea corespunzatoare varstei gestationale. Sarcina supramaturata se intalneste la femeile cu tulburari de reproducere, la primipare si in toxemia gravidica.

Patogenia este determinata de leziuni degenerative placentare care reduc aportul la fat si il expun la hipo Dismaturul mai poarta denumirea si de intarziat in cresterea intrauterina I.

Umalnutrit intrauterin, small for gestational age S. Boli la nou nascut.

  ANALOG AND DIGITAL COMMUNICATION BY TL SINGAL PDF

DR SPOCK ÎNGRIJIREA SUGARULUI ŞI A COPILULUI PDF | DocHub

Copilul prematur Prematurul este nou-nascutul cu varsta gestationala mai mica de 37 saptamani, cu greutatea mai mica de 2. Dismaturul Dismaturul mai poarta denumirea si de intarziat in cresterea intrauterina I.

Dismaturul este copilul care la nastere are o greutate. Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii Termeni si conditii Acord de confidentialitate Despre utilizarea Cookies.