EURIPID MEDEJA PDF

Medeja: Hipolit [u.a.]. Euripid. [Preveo Miloš N. Đurić]. Front Cover. Euripides. Srpska Književna Zadruga, – pages. Medeja [Euripid] on *FREE* shipping on qualifying offers. MEDEJA – HIPOLIT – IFIGENIJA NA TAURIDI [EURIPID] on *FREE* shipping on qualifying offers.

Author: Arashizshura Maulkis
Country: Namibia
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 22 August 2006
Pages: 157
PDF File Size: 4.44 Mb
ePub File Size: 5.91 Mb
ISBN: 407-6-61046-954-5
Downloads: 8861
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Muktilar

Vencanice Gde na more? Medeja, tragedija helenskog tr?

Medeja by Euripid on Apple Books

Euripid je nastupio sa tri tragedije: Medejina ljubav je bila toliko jaka i slepa da je medrja brata Apsirta isekla na komade koje je razbacala na sve strane kako bi zaustavila poteru. Dok je kralj sakupljao delove sina, Argonauti su utekli poteri.

Euripid je imao na raspolaganju nekoliko verzija mita u kome stradaju Medejina deca. Prolog nas brzo uvodi u situaciju.

  GRAYNA WOLSZCZAK CKM PDF

Medeja: Hipolit [u.a.]. Euripid. [Preveo Miloš N. Đurić] – Euripides – Google Books

Medeja je predstavljena kao herojski lik. Ona je u svojoj nameri da se osveti Jasonu nepokolebljiva, gluva za sva ube? Medeja na kraju trijumfuje.

Ona je sve vreme ube? Medeja je jedan od mojih omiljenih likova iz mitologije, a Euripidova drama omiljena anticka drama. Iako cedomorstvo Medeje se ne moze opravdati ni na koji nacin ono ipak na veoma cudan nacin tera na stalno preispitivanje ondasnjih drustvenih prilika ali i tera na ispitivanje sebe, i gde prestaje bol a javlja se bezosecajnost koja kulminira u osveti ovakve vrste Uzasan zlocin iz velike strasti i ljubavi.

Posebno je potresno Medejino predomisljanje, da li da ubije svoju decu ili ne. Nekako uvek kad taj deo procitam nadam se da nece ali me madanje u tom pogledu uvek izneveri.

Jezivo je ovo,osetim na forumu da godine prolaze May Jul 29, Poruke: Sre Sep 19, 1: Nov 16, Poruke: Ned Nov 16, 7: Feb 29, Poruke: Uto Maj 22, 6: Sep 28, Poruke: Sub Jun 02, 4: Pet Avg 03, 9: Pon Okt 22, Izaberi Forum Savremeni roman Roman do XX veka Popularna beletristika i blockbusteri Roman na sceni i na filmu Putopisi, pripovetke i kratke prozne forme Biografije, autobiografije, dnevnici, memoari, pisma Sa n jam knjige u Istri.

  ART TALK ROSALIND RAGANS PDF

Nova biblioteka Euri;id srpske.