DICTIONAR ENCICLOPEDIC DE MARINA PDF

A., Bujeniţă, M. Dicţionar de marină, Ed. Militară, Bucureşti, ; BEJAN, a., ş. a, Dicţionar enciclopedic de marină, Ed. Societăţii scriitorilor militari, Bucureşti. BEJAN, A., ş.a, Dicţionar enciclopedic de. marină, vol 2, Ed. Semne, Bucureşti, 6. BOŞNEAGU, R., Navigaţia maritimă, Ed. Direcţiei Hidrografice Maritime . , Dicţionar enciclopedic de marină, Editura Societății Scriitorilor. Militari Manole I., Ionescu G. () Dicționar marinăresc, Editura Albastros, București.

Author: Vudosida Tygojinn
Country: Guyana
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 28 May 2005
Pages: 398
PDF File Size: 7.33 Mb
ePub File Size: 4.14 Mb
ISBN: 751-7-44855-815-8
Downloads: 29036
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Domi

Un scurt film aici: Pai a incercat Cristian Craciunoiu, vezi schita din articol.

Apropos de gaoace, o sa vezi ce soarta a avut in episodul urmator. Ca ne batem joc de el e si mai evident, am aruncat in aer epava lui Duba Seifi intr-o nepasare totala fata de orice reglementari internationale, plus ca epava turceasca era si mormant pentru marinarii turci…. Cristian Craciunoiu este cel mai mare navomodelist pe care l-am avut. Un om dictinoar o pasiune cat o viata pentru navomodele. Pai e amintit cu ocazia fiecarui articol! Este suficient sa lecturezi putin bibliografia articolului.

Intr-adevar, o asemenea nava ar trebui pastrata sau reconstruita… pacat si de monitorul turcesc. Sa ne wnciclopedic rusine pt dinamitarea epavei, mai ales daca nu au depus nici un encicloledic pt recuperarea eventualelor ramasite ale marinarilor turci. Orice om are enciclopdic la un mormant, orice militar merita sa fie tratat cu respect, chiar si inamic, si dupa moartea sa, chiar de au trecut de ani sau ….

Am vazut cu ani in urma poate vreo pe Discovery sau NG un documentar era de fapt o serie despre o agentie, unitate, branch a Departamentului Apararii din SUA care se ocupa cu cautarea, localizarea si repatrierea ramasitelor umane ale soldatilor care au luptat sub Stars and Stripes indiferent de perioada si razboi.

Episodul respectiv era despre un pilot disparut in Aleutine in WW2 si ale carui oseminte au fost gasite si readuse acasa sub drapel. Poate ca Alex, daca e prin zona, ne poate da detalii, eu din cate imi aduc aminte bugetul anual era la vremea aia de de milioane de dolari pentru activitatile astea care se desfasurau pe tot globul, pe baza informatiilor primite. Noi, bisericosii pamantului, nu avem mila sau respect pentru vii, ce sa dictiomar vorbim despre morti; nici pentru ai nostri, ce sa mai zicem de ai altora.

Dan, Radu Britanicii au chiar si o lege in acest sens. Si nu doar ei, marea majoritate a tarilor civilizate, printre care ne place sa credem ca suntem si noi. Noi… despre noi nu pot sa zic decat atat: Tot ceea ce putem face noi este sa nu ne dam batuti, desi uneori e greu. Scufundarea navei rusesti pe Macin este un episod cu totul inedit pt mine si desi Randunica a luptat acolo sub steag rusesc cred ca am putea considera victoria prima pt Marina Romana….

A urmat rapid prima victorie a artileriei de coasta chiar enciclopdic era pe malul Dunariicand au dictionarr Podgorita. Dictilnar nici cea ai mica idee magina economie, deci nu sariti daca zic o prostie, dar oare ar merge ceva de genul asta in ziua de azi?

  COURS ATOMISTIQUE LIAISON CHIMIQUE PDF

Moldova — nu prea se poate. Probabil se refera la separatia munteni vs moldoveni. Intre timp conceptul de natiune s-a structurat mult mai solid. Acum nu ii mai pasa nimanui marlna unde provine cel encuclopedic ocupa o functie publica, ca este ardelean, banatean sau moldovean.

Chiar putem spune ca stam mult mai bine ca pe timpul lui Pingelica; pe atunci sa te nasti in jud. Olt era deja o nota in plus la dosarul de cadre. As zice ca a fost o victorie ruso-romana. Din pacate, multe siteuri in engleza vorbesc direct despre o victorie rusa, altele mentioneaza ca nava era romaneasca dar cedata Rusiei.

Rusii erau mari fani ai torpilelor, exista un depozit la Tighina unde adusesera mine de fund si de curent si torpile cu scondru din Baltica, ca si salupele lor, venite cu trenul, pentru ca aveau interdictie la nave in Marea Neagra dupa Crimeea.

Noi am participat cu nava si o parte din echipaj si, ceea ce mi se pare important, dictoonar participat la pregatirea operatiunii. Scufundarea Podgoritei insa este integral meritul marinarilor romani, intreaga operatiune de la conceptie si executie apartinandu-le. Ma bucur ca ti-a placut. Azi, dictoonar si ieri, si Dunarea si Marea Neagra sunt la fel.

Doar mijloacele eniclopedic s-au schimbat. Nu degeaba ziceam ca se poate face un arc peste timp si sa invatam ceva din asta. Trebuie sa inlocuim torpila cu racheta si vedem ce iese. Stiu ca se studiaza istoria militara si la noi.

dictionary enciclopedic de marina pdf file – PDF Files

O solutie simpla pentru cresterea expunerii mediatice este sa traducem acest tip de articole in engleza si sa le punem pe net, cu o prealabila optimizare pentru cautarile google astfel incat cine este interesat sa le gaseasca usor si sa gaseasca si alta varianta a povestilor. O alta modalitate de expunere mediatica sunt navele muzeu amplasate in puncte turistice foarte frecventate cu povestea aferenta pusa la enciclopexic, in engleza.

Ca scurta paranteza, am fost la Histria si este trist, foarte trist…. Sute de ani comertul principatelor a fost directionat spre imperiu prin lege. Avand monopol asupra mafurilor preturile erau medii spre mici. Se senmeaza tratatul si comertul devine in principiu enciclopedjc cresc dar din pacate principatele nu aveau la momentul ala alte rute comerciale importante. La majorarea preturilor turcii reactioneaza prin marirea taxelor vamale.

In urma tratatului comertul nu ia avant doar devine mai profitabil pt romani. Cu adevarat important este conventia de la care aduce mai aproape unirea si permite atentie crearea armatei nationale.

Dictionary enciclopedic de marina pdf merge

Ambele tratate in masura mai mare sau mai mica contureaza crearea statului Roman si a armatei nationale. Din pacate pt noi totul a tinut de conjuctura externa ceea ce e valabil si acum. Ok, am invatat demult despre chestiile astea, asa ca s-ar putea sa mai fac greseli.

Cateva precizari insa, la cele spuse de dumneata. Sunt doua aspecte importante: Al doilea ar fi recuperarea porturilor de la Dunare. Iar aici, domnitorii de atunci, spre deosebire de cei de azi, au inteles ca infrastructura chiar conteaza. La asta s-au adaugat unele masuri vamale, vezi Braila cred port franc s.

  BOISMORTIER CONCERTO FOR FLUTES PDF

dictionar enciclopedic de marina pdf – PDF Files

Consecinta celor doua aspecte de mai sus este ca apar negustori si transportatori inclusiv din Anglia, nu mai zic de cei clasici, rusi, austrieci foarte implicatigreci, francezi sau britanici. Comertul ia avant tocmai pentru ca se liberalizeaza piata si nu este doar intr-un sens de la noi la eieste in ambele sensuri, si de la ei la noi. N-o spun eu, o spun statisticile vremurilor.

Pana atunci comertul se facea doar cu turcii, cat vroiau ei, cand vroiau, cum vroiau wnciclopedic si la ce preturi vroiau ei. Ala nu era comert, era un soi de jaf mascat. Ce mi se pare important la conventia de la Paris nu? Dupa ce in secolul XVIII toate meciurile dintre marile puteri ale zonei s-au tinut pe teritoriul nostru, nu aveai cum sa cresti atat de repede in secolul XIX, n-aveai oameni cu bani, n-aveai oameni scoliti, n-aveai mai nimic.

Da, totul a tinut de conjunctura externa, dar sunt foarte bucuros ca am avut un pospai de clasa politica in stare sa profite de asta. Si astazi ne bucuram de o conjuncturra externa de care am putea profita foarte mult, acest lucru nu se intampla insa…. O alta opinie personala este ca acea clasa dictlonar s-a format incet-incet si datorita tratatului din pentru simplul fapt ca am ve sa strangem mai multi bani.

Save my name, email, and site URL in my browser for next time I post a comment. Torpiloarele George GMT 14 iunie – 7: Abrams a primit camuflajul verde in Europa.

BELL inca mai spera la elicoptere facute in Romania. Eroul Bula 14 iunie la 9: Mare pacat ca nu a reusit nimeni sa faca o reconstituire a gaoacei. Poate ar trebui amintit.

Marius Zgureanu 14 iunie la Radu 14 iunie la George GMT 14 iunie la 9: MirceaS 14 iunie la Grigore 14 iunie la Ma encclopedic ca v-a placut, domnilor! Dinu 14 iunie la Dinu, George As zice ca a fost o victorie ruso-romana.

Asa ca eu as zice ca a fost fifti — fifti. WW 14 iunie la Superb articol,interesant si inedit,felicitari! Is 15 iunie la 0: Si astazi ne bucuram de o conjuncturra externa de care am putea profita foarte mult, acest lucru nu se intampla insa… O alta opinie personala este ca acea clasa politica s-a format incet-incet si datorita tratatului din pentru simplul fapt ca am reusit sa strangem mai multi bani.

Catalin 15 iunie la