ANALIZA SWOT DEFINITIE PDF

Analiza swot. Niculae Diana-Sorina; 1 video; No views; Last Play next; Play now. Analiza SWOT Definitie – Ce este analiza SWOT. by Eliade Rotariu. Analiza swot adidas Strenghts: Notorietatea data de introducerea pe piata a unor anchored me in place as his lips staked their analiza swot definitie claim. SWOT, obiective, analiza SMART, activități, bugetul, metoda cadrului logic .. O primă definiție consideră că managementul este „un proces de proiectare şi.

Author: Migis Megor
Country: Myanmar
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 17 May 2007
Pages: 132
PDF File Size: 7.59 Mb
ePub File Size: 6.61 Mb
ISBN: 652-6-56128-357-9
Downloads: 56531
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kegul

In opinia lui Michael E. Aceasta parte va cuprinde si propunerile specialistilor din departamentul IT legate de perfectionarea sistemului informatic, astfel incat comunicarea interna si externa sa se desfasoare in cele mai bune conditii. De exemplu, departamentul de analiiza poate publica pe aceasta pagina informatiile despre un anumit produs, analiza competitiei si informatiile curente legate de un proiect in desfasurare.

Mai simplu spus, un intranet este un set de fisiere codate pentru a fi vazute de un browser de internet si care sunt stocate pe un server local. De exemplu, atunci cand circula anumite informatii intre mai multi angajati, se intampla sa ajunga deformate la receptorul final, in functie de interpretarile pe care acestea le-au primit de la fiecare emitator qnaliza parte. Faptul ca priveste lucrurile din punctul de vedere al celorlalti, poate optimiza procesul comunicarii.

Expresiile elevate, prea tehniciste ori anlaiza subtile adresate unui receptor insuficient pregatit sunt inutile. Subordonatii care vor sa-si impresioneze sefii au motive puternice sa retina informatia negativa. Portalul poate sa contina si proceduri de lucru, diverse informatii utile provenite de la fiecare departament in parte, mesaje interne un instrument de lucru gen instant message.

analiza swot adidas swot analysis of nike

Cei ce doresc sa initieze comunicarea trebuie sa examineze adevaratul scop al comunicarii pentru a nu se pierde in detalii. Comunicarea formala este de mai mute feluri: Acestea depind mai mult de latura umana, de componenta psihologica atat manageri, cat si subordonati inclusa in proces, decat de latura materiala.

  INGENIERIA DE SOFTWARE ALFREDO WEITZENFELD PDF

Desi de multe ori emitatorul considera ca mesajul transmis de el este cat se poate de clar, receptorul poate sa nu-l perceapa la fel; de aceea este nevoie de feedback permanent pentru a evita neintelegerile.

Comunicarea interna are o latura formala si una informala. Skip to main content. Comunicarea formala oficiala se desfasoara in functie de structura organizatorica a organizatiei, reprezentata prin organigrama. Rolul de lider cere sefilor sa indeplineasca functiuni atat de serviciu, cat si de suport socio-emotional sa coordoneze si sa controleze munca subordonatilor si sa acorde atentie nevoilor sufletesti si dorintelor acestora. Cu toate ca exista o criza de comunicare, aceasta nu se manifesta inca la nivelul intregii organizatii, ci doar local, la nivelul anumitor departamente IT si Comercial.

Pentru a nu favoriza deformarea mesajului transmis, trebuie evitata utilizarea unor cuvinte sau expresii confuze sau a jargonului limbajul intragrup. Charakterystyka element w marketingu mix 1. Cei ce comunica trebuie sa fie siguri pe suportul comunicarii. De exemplu, cand seful transmite un mesaj unui subordonat in biroul sau, acesta capata o importanta oficiala; in biroul subordonatului, mesajul poate parea ca un simplu repros; pe strada, poate fi perceput ca un mesaj lipsit de importanta, iar la domiciliu poate fi considerat ca un semn de atentie sau prietenie.

Acest aspect se intalneste atat la nivelul directorilor, cat si al subordonatilor. Comunicarea pe orizontala dispune de canale mai putin variate: Aceasta interfata va permite utilizatorilor inregistrati sa vada si sa descarce fisiere, sa acceseze anumite arii ale website-ului in limitele accesului care le-a fost dat ca utilizatori si sa faca schimbari in profilul lor de utilizator.

Departamentul de dezvoltare poate posta pe intranet orarul deplasarilor in Bucuresti si in tara, util pentru departamentele care trebuie sa trimita colete catre farmacii sau farmaciilor care au de trimis pachete la sediu: Barbatii si femeile au stiluri diferite de a comunica. Cand un anumit departament are de trimis un pachet, trebuie sa dea telefon secretarei, soferului sau directorului de dezvoltare pentru a afla ziua si ora la care pleaca masina. Este de preferat ca vorbitorul sa nu fie intrerupt in timp ce expune mesajul, intrucat isi poate pierde firul logic sau poate omite anumite aspecte.

  DERRAME PERICARDICO PDF

Organizatia actioneaza intr-un mediu economic, social si politic, stabileste relatii si comunica permanent cu partenerii sai externi. Strategy FormationEd.

Michael Porterop. Pentru a comunica eficient, trebuie insa evitate judecatile inainte de a ne asculta interlocutorul.

Management strategic

Am precizat faptul ca aceste obstacole de comunicare sunt rezultatul unor perceptii personale, a unor experiente de viata sau a unor situatii generalizate, intalnite in munca zilnica. The founder is Adolf Dassler who is German. Receptorul nu trebuie defibitie interpreteze sau sa faca presupuneri, ci sa ceara lamuriri acolo unde mesajul nu a fost suficient de clar. Adidas company has a long heritage and high brand value since InDassler a fabricat primii pantofi pentru atletii care participau la Olimpiada.

Modelul elementar al comunicarii. Aparitia unor blocaje frecvente in anumite puncte indica necesitatea revizuirii posturilor sau a investigarii starii climatului de munca, a relatiilor interpersonale.

Management strategic – Wikipedia

Spre deosebire de comunicarile clasice, acest tip prezinta avantajele economiei de timp si costuri, ale folosirii unor relatii informale, ale potentarii unui climat bazat definigie apreciere reciproca. Angajatii pot accesa cursul respectiv timp de saptamani, apoi au o perioada de evaluare in care li se testeaza cunostintele acumulate in urma acelui curs. McDonalds a construit o marca proprie imensa.

De asemenea, consultand si specialistii in domeniu, am facut cateva propuneri de metode si tehnici de perfectionare a comunicarii organizationale, atat pe plan intern, cat si pe plan analisa.